utorok 16. júla 2013

Aromaterapia - ruža

Ruža  -  Rosa damascena.

Vďaka svojej výnimočnej vôni, sladkej a opojnej je ruža symbolom skutočnej lásky. Už starí Rimania vnímali chuť a vôňu ružových okvetných lístkov ako niečo výnimočné, dokonalý pôžitok. Ruža je kráľovnou éterických olejov, dokonalý symbol ženskosti a ženskej krásy, vôňa ženy. 

Olej sa získava z ručne zbieraných okvetných lístkov. Vôňa je ľahká, medovo sladká, kvetinová a mierne citrusová zároveň. Najlepší a najkvalitnejší olej pochádza z bulharského Kazanliku.
Ružový olej je jemný, nedráždi.
Účinky ružovej aromaterapie  - uvoľňuje kŕče, upravuje menštruáciu - jej nepravidelnosť, kŕče, predmenštruačný syndróm, popôrodná depresia, takisto  posilňuje činnosť pečene. 
Jej úžasné účinky na pokožku sú taktiež známe - stará sa rovnako o suchú tak aj mastnejšiu pokožku - vyrovnáva nerovnováhu pri zmiešanej pleti, pôsobí proti starnutiu pokožky, lieči opary, pomáha pri ekzémoch.
Aktívne pôsobí na psychiku - najmä pri hlbokom zármutku, depresiách, pocitu zlosti alebo bezradnosti má povzbudivý a upokojujúci účinok.
Napomáha aj pri nespavosti, úzkosti a psychickom napätí.







Prírodná kozmetika z Mŕtveho mora s vôňou ruže : 







Prírodná francúzska kozmetika z oblasti Provence :







0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za prečítanie príspevku, za všetky komentáre, postrehy, nápady, inšpirácie :) Váš komentár pribudne ihneď po prečítaní, aby sa nestalo, že mi nejaký ujde :))