utorok 25. februára 2014

..aby som si s hrdosťou obliekla plavky v lete :)

Ahojte krásky moje :)

Ako sa Vám darí?

Ja mám za sebou fajn víkend a trošku hektický pondelok. Ale nejako sme to prežili :)  Po veľmi dlhej dobe sme si odskočili do sauny v sobotu večer, do Senca - máme to kúsok. Bolo mi veľmi príjemne, tak dobre som si už dlho neoddýchla. Cítim, že mi to aj trošku pomohlo zmierniť svalovicu, čo je tiež veľké plus :)
Začala som pravidelne cvičiť pred pár týždňami a som  na seba za to patrične hrdá :) Ono to tak nejako asi muselo prísť, kedže priateľ aktívne cvičí už dlhé roky..Ja som bola doteraz veľmi pohodlná, resp.  poviem to rovno - lenivá!   Je pravda, že som sa pokúšala už dávnejšie začať s cvičením, ale väčšinu to skončilo jedným tréningom a potom som už len hľadala výhovorky, prečo nejdem...možno to poznáte - "dostala som a celý človek ma bolí", alebo "som unavená", "mám veľa práce, nestíham"...."ide mi seriál" - áno aj to som použila raz :D
Premýšľala som, prečo mi to nikdy nevydržalo. A prišla som na to, že som šla vždy cvičiť kvôli niekomu. Kvôli priateľovi, aby bol spokojný a šťastný, že niečo pre seba robím alebo kvôli kamarátke, ktorá bola ochotná ísť so mnou a brala som to tak, že aspoň budeme spolu..Lenže to v mojom prípade bola chyba..
Teraz som začala preto, lebo chcem JA.  JA sa chcem cítiť lepšie a áno aj trochu lepšie vyzerať, páčiť sa sebe...
Keďže cvičenie nie je všetko, musela som trošku prehodnotiť aj svoje stravovanie.  Pred časom to bola so mnou tragédia - len jedno jedlo denne..Nevedela som raňajkovať, lebo mi prišlo zle. Potom som sa naobedovala tak, že som šla prasknúť...No a večer mi bolo ťažko a mala som stiahnutý žalúdok a preto som niekedy už nejedla vôbec nič..
Chýbala mi energia. Prvé tréningy preto boli dosť náročné. Ale už sa lepším :)
Viem, že podľa všelijakých odporúčaní by sa malo jesť 5x denne v malých porciách...
Možno sa k tomu raz dopracujem, no momentálne zvládam pravidelne 3x denne jesť a zatiaľ mi to vyhovuje. S raňajkami som pár dní bojovala ale už je to lepšie :) Tréning mám dvojfázový - čiže 2 x do týždňa..
Uvidím časom, možno si to trošku upravím a ak sa mi to podarí skĺbiť s povinnosťami tak pridám ešte jeden deň do týždňa :)

Po tých troch týždňoch ešte nevidím konkrétne výsledky - žiadne tehličky na bruchu sa mi nerysujú a ani zadok nemám ešte pevný. Verím, že to časom príde :) Každopádne už teraz cítim viac energie, lepšie sa vyspím, nebývam tak často podráždená, cítim sa naozaj o kus lepšie :) Jediná vec, ktorej nie som rada, je že váha šla hore.  Nie veľmi, ale paradoxne odkedy sa pre seba snažím niečo robiť, tak som pribrala (podľa váhy). Ale vraj je to normálne, pretože sa mi upravuje metabolizmus a keďže jem 3x viac ako predtým tak je logické, že najprv priberiem, ale postupne sa váha ustáli. A okrem iného je sval ťažší ako tuk, takže možno budem mať viac kíl, ale keď budem mať súmernejšiu a pevnejšiu postavu, tak to beriem :)

Neberte ma prosím ako odborníka :) Stále sa všetky tieto veci okolo cvičenia a stravovania len učím, hľadám si  svoju cestu... A budem rada ak sa so mnou podelíte o Vaše tipy, rady a skúsenosti :)
Ak touto mojou "spoveďou" niektorú z Vás motivujem, budem len rada a môžeme sa podporovať navzájom :)

Aký je Váš najobľúbenejší druh pohybu,/šport? Dávate si pozor na jedálniček? Kľudne hoďte nejaký zdravý recept :) 

Ak ste dočítali do konca, ďakujem :)

Prajem Vám krásny a úspešný deň :) 

Vaša Baška


9 komentárov:

saveonbeauty povedal(a)...

Ja som jednoznačne za turistiku a bicykel /mám doma dva kusy plus rotopéd v obývačke :)/... Ale teda čo sa stravy týka... som od malička prirodzený odporca mäsa a odjakživa jem len kvôli tomu, aby som žila a nie naopak, takže jedálniček až tak veľmi neriešim... Ale tým nechcem povedať, že som vychudnutá vyžlička, to teda nie :)...

Unknown povedal(a)...

Začiatky sú vždy ťažké! Ja sa už tak strašne dlho odhodlávam začať cvičiť ale robiť nejaký šport no presne ako píšeš výhovoriek je stále viac než motivácie. Okrem toho každý má odhovára alebo sa mi čuduje: "neblázi, ale veď ty to vôbec nepotrebuješ!" Horko ťažko im vysvetľujem, že cvičenie predsa nie je len o chudnutí, ale hlavne o podpore a zdravia, kondície a prevencii. Pred časom som začala aspoň s rannou jogou ale takisto mi to dlho nevydržalo :( Keby sme boli aspoň dve, že sa vieme potiahnuť a motivovať ale samej sa mi nechce. So stravou som na tom celkom dobre pretože je to aj moja práca radiť ľuďom v strave, no sú hektické dni kedy si človek naozaj nenavyberá ... ALe verím, že s prvými jarnými lúčmi sa to zmení :) Držme si navzájom prsty :) Missy
LIPSTICK JUNGLE BLOG

Ela z aboutcosmetics.eu povedal(a)...

Priznám sa, že ja jedálniček nie som schopná nejak upravovať a neviem si povedať, že teraz si proste nedám krémeš, pretože... je však pravda, že som mala nejaké problémy so žalúdkom, takže aj ja som upravovala jedálniček skôr tým spôsobom, že nech mám hocikoľko povinností vždy sa snažím zjesť aspoň jedno TEPLÉ jedlo ...a potom už vyjedám všetky tie ostatné hlúposti ako doteraz...:)) ALe zas je pravda, že po novom sa snažím sledovať aj nejaké dobré blogy s reptíkami, takže sa snažím inšpirovať aj tam a poprípade som začala vypisovať niektoré recepty z časopisov...

Katka (My Cosmetic Tests BLOG) povedal(a)...

Ahoj! :-) Super príspevok! Ja som nejak nikdy neholdovala fitkám a aj keď som chodievala na aerobik, po čase ma to skupinové skákanie prestalo baviť a radšej som si doma cvičila Jillian a 30 DS. No po čase ma aj domáce cvičenie prestalo baviť. Až ma kamoška nahovorila na jumping vo fitku a s blížiacou svadbou som si povedala, že konečne musím so sebou niečo robiť. A ako to skončilo? Minulý týždeň som začala chodiť, bola som 3x a mala som takú svalovicu, že mi pomohla len konopná masť a horúce kúpele. Tento týždeň mám 4x 1 hodinu jumpingu, dnes idem na druhú. Začala som mať potrebu viac jesť, ale zas moje telo sa stalo vyberavejším, už nezje hocičo a hocikedy. No a tých 7xdenne jesť, tak to sa mi zrejme nepodarí :-D A držím ti palce! Ja tiež nemám tehličky (hahaha), ale ubrala som nejakých 6-7 cm z pása za mesiac a som na to hrdá :-)

Unknown povedal(a)...

moje zlaté :) takže sme v tom tak trošku spolu :) Ja to mám tak, že sa teším práve na to, že idem sama cvičiť... Ale zasa chápem, že je to také motivačné, ak máš so sebou parťáčku :) A na tej strave ešte musím popracovať, pokrok je minimálne v pravidelnosti, ktorú sa snažím dodržiavať len teda ešte upraviť zloženie jedál...a btw MISSY, ty radíš ľuďom čo papať? Wow :) Dajú sa tvoje služby objednať? :))

Unknown povedal(a)...

Eli, kréémeš občas musí byť :) aj s veterníkom :) Zasa ruku na srdce, o čom by bol život bez "hriechu" :) A keď človek vydá zo seba energiu napríklad pohybom, cvičením, prácou tak cukor treba, na doplnenie stratenej energie :)
KATKA, tebe moc držím palce, som si všimla u teba, že si sa dala do boja a moc moc ti držím palce :) A máš krásnu, najkrajšiu motiváciu :) veľa šťastíčka :)

beastlovesbeauty povedal(a)...

Mojim prvotným impulzom bolo, že budem cvičiť, aby som mohla jesť čo chcem a nepribrať (samozrejme všetko s mierou, ale koláč si pokojne doprajem :) ), aj keď to bolo už dosť dávno.
Najradšej cvičím doma - na jednej strane nemám traumu, že ma niekto vidí, na druhej tým šetrím čas, keďže nemusím nikam cestovať. Moje obľúbené sú videá od Jillian Michaels - jedno cvičenie sa zmestí do 30 minút, alebo videá na youtobe - najma blogilates (k tomu máš vypracovaný aj kalendár cvičení) alebo TIU (tone it up) - tie dievčatá skrátka vyzerajú motivujúco :)
So stravou je to ako kedy, niekedy si doprajem a niekedy nie, ale aspoň sa snažím neprejedať a nepreháňať to so sladkosťami, ale zas nemám pocit, že by som sa nejak výnimočne obmedzovala :)
S postavou som celkom spokojná, i keď vždy je čo vylepšovať a tehličky mi moc tiež nevidno, to by som sa predsalen musela vzdať sladkostí :D
A tu mám recept na zdravšiu variantu mojich obľúbených banánových mafinov :) http://beastlovesbeauty.wordpress.com/2013/07/13/108/

Unknown povedal(a)...

mňam, tie bananové mafinky vyskúšam, ďakujem za tip :)

Hore nohami - Dolu hlavou povedal(a)...

Baška bola som na tom vždy rovnako ako ty - cvičila som kvôli niekomu a tak mi to nikdy dlho nevydržalo. V škole chodím od začiatku na body work, ale to je len jedna hodina týždenne. Prvé dva roky som mala skvelú trénerku, ale potom som jeden rok vynechala, keďže mi to nepasovalo do rozvrhu a prihlásila som sa opäť tento rok. Trénerka sa však už zmenila a jej hodiny mi prišli slabé, odchádzala som z nich suchá ako piesok na Sahare, proste ani kvapka potu (dobre, možno jedna kvapka by sa našla, ale to je stále málo). Tento semester je tam opäť nová trénerka a ak som ju správne pochopila, tak zároveň pracuje vo fitku. Poviem ti, už prvá hodina s ňou bolo hneď iné kafé a to vraj bolo len také na úvod, základy.. :D Tak som za ňu rada, aspoň ma donúti makať. Ale posledné dva týždne som tam kvôli chorobe nebola, tak sa bojím čo to teraz bude, keď som 14 dní zadkom ani nepohla. :-( Okrem toho sa snažím donútiť cvičiť aj na internáte, keďže fitká nie sú nič pre mňa (hlavne z hygienického hľadiska). Pomáha mi často striedať videá, nebaví ma cvičiť dookola podľa jedného videa, ako napr. niekto frčí na Jillian, to nie je pre mňa, ja potrebujem zmenu, takže raz si dávam Cindy, potom Zoru, potom si skúsim tae-bo a tak rôzne, takže mám celý počítač zaprataný cvičeniami z youtube.. :D
Taktiež mám ako ty problémy so stravou, nie žeby som sa stravovala nezdravo, hoci niekedy nejakú tú maškrtu si dám, ale jem strašne nepravidelne a vynechávam raňajky. Mne ráno jesť vôbec nechutí, ak do seba dostanem jogurt alebo banán, tak sa už to dá považovať za veľký úspech. Na obed väčšinou nestíham nič len skočiť si do ázijského bistra pre ryžové rezance a potom sa prepchám keď prídem večer zo školy.. Takže strava síce relatívne neškodná, ale v úplne zlom časovaní. A s tým musím urobiť poriadok, pretože si myslím, že zdravé a správne stravovanie sú ohromne dôležité pri zhadzovaní kíl. Nedokážem si ale predstaviť jesť 5-krát denne, už strašne dlho sa o to snažím, ale proste nejako to nejde. Menšie porcie a častejšie mi spôsobujú problémy v tom zmysle, že obyčajne si dám na večeru 2 rožky alebo 2 krajce chleba, no ak si mám dať menšiu porciu a dám si teda len 1 rožok, tak môj žalúdok je vyslovene nespokojný a bolí ma akoby od hladu, tak musím zjesť aj druhý kus pečiva. Teraz sa ho ale snažím obalamutiť tým, že si nedávam 2 samostatné rožky, ale keď si rožok natieram, tak ho rozkrojím napoly a tvárim sa, že aj vrch rožka je samostatný rožok a nezlepujem ho s tým druhým, ale jem ich samostatne :D Zatiaľ to viacmenej funguje, uvidíme čo bude ďalej :-)

S pozdravom Zuzka | www.sueandcolours.blogspot.sk

Zverejnenie komentára

Ďakujem za prečítanie príspevku, za všetky komentáre, postrehy, nápady, inšpirácie :) Váš komentár pribudne ihneď po prečítaní, aby sa nestalo, že mi nejaký ujde :))